torsdag 16 januari 2014

Sammanfattning 2

Matt känner fortfarande att det är någon slags skugga som rör sig runt huset och i skogen men han försöker ändå att inte tänka så mycket på det tills han en dag hör steg och ser att skuggan kommer närmare. Då ser matt att det är en tjock man som bar en blå soldatjacka. Matt trodde först att det var hans pappa som kom men insåg snabbt att det var en främling. Det första han tänkte på var att det va en indian som hade kommit men sen när han kollade noga så såg han att det inte alls var det.

Mannen fråga om Matt var ensam och då ljuger Matt och säger att hans far är nere vid bäcken och hämtar vatten och att han borde vara tillbaka till kvällen. Matt vet inte riktigt varför han ljuger men han gör det iallafall. Mannen tar för sig och går in i stugan och frågar Matt om han kan bjuda på kvällsmat, uppfostrad som Matt är så säger han ja och lägger fram matt till mannen. Dom äter och mannen berättar han heter Ben och att han "rymt" från en stad. Nästa dag när Matt vaknar så ser han att mannen är borta och sedan ser han att hanns pappas gevär är borta. Matt får såklart panik och börjar springa runt och letar en massa. Han inser sen att Ben har snott det och han kommer inte få tillbaka det.


När Matt hade vart och fiskat en dag så kom han hem till att stugan var helt kaos. Han sprang in till stugan och såg då att all mat var borta, det var mjöl över hela golvet. Han trodde först att det hade vart Ben men insåg att han skulle aldrig slösa all mat genom att hälla ut det på golvet. Sen trodde han att det kunde vart Indianer men dom skulle inte heller slösa mat på det visset, då insåg han att det måste ha vart en björn.

Matt och hans pappa har pratat lite om ett biträd som var nere vid bäcken. Han hade börjat bli trött på att bara äta fisk som inte smackade så mycket så han bestämde sig en dag för att gå till bi kupan och ta honung.

1 kommentar:

  1. Tänk nu på detta till sammanfattning nummer tre: Ta bara med det viktigaste. Skala av detaljerna.

    SvaraRadera