fredag 15 november 2013

Kapitel 24!!!!!!!

Kapitel 24


Jonas vaknade av att han hörde fotsteg, han satte sig fort upp i sängen och kollade sig runt om. Det enda som fanns i rummet var en säng, ett stort fönster och en byro. Det fanns även en  vagga som stog i mitten av rummet. I vaggan kunde Jonas se Gabriel liga och sova. Nu insåg Jonas att det stog en man i dörröppningen, han kollade förvånat på honom. ” Hej på dig” sa mannen och log. Mannen sträckte fram en bricka med en massa mat på, det var både ägg, makor och varm oboy. Vid den här tiden hade även Gabriel vaknat så mannen hade även med sig en flaska som han gav till honom. ”Hur kom vi in hit?” Frågade Jonas förvånat mannen. ”Jag hittade er i snön imorse när jag var ute med hunden, ni var is kalla så jag bar in er här och lätt er sova här inne”.  Jonas hörde hur det knackade på dörren och mannen ursäktade sig och gick ut från rummet. Jonas reste sig då upp och gick bort till Gabriel, han låg och sög på flaskan och såg väldigt nöjd ut.
”Jag har lagt fram lite kläder där uppe på byrån som ni byta om till” sa mannen när han kom tillbaka.

När Jonas hade klätt på sig själv och Gabriel så tog han Gabriel i handen och började gå ner för trappan som var precis utanför rummet dom hade sovit i. När dom kom ner från trappen så såg dom en jättestor gran, en massa ljus och en massa paket i rummet. Dom hörde även ett svagt ljud av musik. Jonas hade fortfarande ett litet minne kvar av den där julen som den gamla minesbevararen hade get honom. Dom fick syn på mannen som satt i köket, när dom kom in där så dom även två barn en flicka som skulle kunna vara lika gammal som Jonas och en liten pojke som såg ut att vara något år äldre än Gabriel.
”Det här är Emma och Emil” Sa mannen när Jonas och Gabriel nått fram till bordet där alla satt. ”Jag är Jonas och det här är Gabriel” sa Jonas och pekade på Gabriel. ”Och mitt namn är Gustav” sa mannen plötsligt. Gustav som han hette frågade Jonas var han och Gabriel kom ifrån och var deras familj är. ”Vi har ingen familj” Sa Jonas snabbt. Han ville inte säga något om Enehanda för om mannen nu visste något om det så kanske han skulle tvinga dom att åka tillbaka. ”Jaså ni har ingen familj, vi får nog åka in till stan efter helgen och kolla upp det där, men undertiden får ni helt enkelt sova här antar jag” sa Gustav och log stort.

Nu hade det börjat mörka ute och Jonas och Gabriel hade spenderat hela dagen tillsammans med Emma, Emil och Gustav. Dom hade vart ute i snön och gjort snögubbar, bakat pepparkakor och även myst framför en brasa medan Gustav hade läst ur en bok. Jonas var verkligen glad över att han hade tagit insiativet till att rymma den kvällen med Gabriel, han var även glad över att han lyckas rädda Gabriel från sin befrielse och att han nu fick uppleva så mycket mer än han någonsin hade fått göra i Enehanda.

2 kommentarer:

  1. + Du hade styckeindelningar vilket var bra. Det gjorde texten enkel att läsa.
    + Texten hängde ihop bra och du hade bra miljöbeskrivning.
    - Fick Jonas och Gabriel bo kvar där eller fick dom åka hem igen till Enahanda? Det tycker jag du ska skriva.

    Jakob

    SvaraRadera
  2. + Vad bra du lärde dig det där med dialogerna! Funkar jättebra med citattecken.
    + Jag tycker att du har en bra inledning och slut.
    -> För att göra din historia ännu mer trovärdig skulle jag vilja ha en tydligare koppling mellan det som hänt i boken och det som sker nu. Jonas och Gabriel var extremt utmattade när vi slutade läsa boken. Det märks det inget av. Tror du inte att Jonas funderar något på Enahanda och minnesbevararen? Och tänk på att använda dig av ännu fler beskrivningar!

    SvaraRadera